Atrium Žižkov logo

Vítání jara v Atriu

Ne 19. 03. 2023
15:00—18:00 | zahrada

Taky už se nemůžete dočkat jara? Přijďte jej přivítat společně na naši žižkovskou zahradu!

Průvodkyně Vesna již oprašuje jarní rituály, kterými se rozloučíme s odcházející zimou a přilákáme první jarní paprsky. S ornitoložkou Ditou Hořákovou si popovídáme o krmení městských ptáčků na začátku jarního období a chybět nebude ani poslech městských druhů. Na workshopu si s lektorkou Kristínou vytvoříme vlastní krmítko se speciální semínkovou směsí. A nebylo by to pravé vítání jara, kdybychom si nezazpívali u ohně, tentokrát s divokou folklórní kapelou Holinky, která zahraje hudbu s rytmy klezmeru, swingu a balkánského, rusínského či romského folkloru. Jarní dobroty všeho druhů a nápoje posilující jarní vzpruhu budou po celý den dostupné v naší kavárně.

Akce je vhodná pro všechny naše sousedy i přespolní. 

 

PROGRAM

15:00 ~ Jarní rituály s průvodkyní Vesnou – rozloučení se zimou a pálení Morany

16.00 ~ Povídání o krmení ptáčků a poslech městských druhů s ornitoložkou Ditou Hořákovou

16:15 ~ Workshop tvoření ptačích krmítek z šišek s Kristínou

17:00 ~ Koncert folklorní kapely Holinky

Program je koncipován v rámci celé akce, a tak se jednotlivé časy programů a jejich obsah mohou různě překrývat. Proto vám doporučujeme strávit s námi a s našim programem celé odpoledne, ať si ho můžete užít co nejvíce. Těšíme se! 

 

Projekt je realizován s finanční podporou Hl. m. Prahy. – projekt Praha 3 sousedská 2023 – cyklus komunitních akcí na Praze 3.